Yeni Bir Hayat Her Zaman Mümkündü
Projenin ilk gönüllüleri projeyi anlatmak için okul kantininin girişinde bir tanıtım masası kurmuşlardı. Gönüllü eğitimin içeriği ve bir sonraki hafta yapacakları toplantı hakkında bilgi almak isteyenlere detayları aktarıyorlardı. Ders saatleri uygun olanlar sırasıyla tanıtım masasında bekliyor, proje hakkında heyecanla bilgi verip, katılmak isteyenlerin kayıtlarını alıyorlardı.
***
Tüm çocukların da kendisi gibi mutlu büyümesini arzuluyordu. Gençlerin ve yetişkinlerin yaşadıkları sorunların birçoğunun temelinde, yeterince sevgi görmeden ya da mutsuz geçirilen çocukluk dönemlerinin olduğunu düşünüyordu. Özellikle imkânsızlıklar içerisinde büyüyen çocukların yanında olabilmek, onlarla sevgisini, yaşam enerjisini paylaşmak için can atıyordu. Bir hafta süresince bilgi almak için kendisine gelenlere aynı şevkle projeyi anlatmış, arkadaşlarının birçoğunu ikna etmiş, onları gönüllü olarak kaydetmişti.
***
Projenin tanıtımını yapacakları büyük toplantıdan bir gün önce Halil ve arkadaşları bir araya gelerek son hazırlıklarını yaptılar. Tam yetmiş sekiz kişi gönüllü olarak kayıt yaptırmıştı. Gönüllü olmak isteyenlerin kimi matematik, Türkçe gibi alanlarda çocukların derslerine katkı sağlayabileceğini, kimi tiyatro, satranç, resim gibi etkinlikler yaptırabileceğini, kimi basketbol, futbol gibi spor aktiviteleri ile katkı sağlayabileceğini belirtmişti.
***
Gönülden gönüle yeterince köprü kurulur, el ele verilirse yeni bir hayat her zaman mümkün olurdu. Seçtikleri okul, Yeni Hayat İlkokulu, Ankara Kalesi’nin yakınlarında, gecekonduların arasında projenin ruhuna uygun bir okuldu.